voorbeeld van een geboortekaartje

gelegenheidskaarten
 

Jij bent een bijzonder iemand. Je weet zeker dat de kinderen die jij krijgt ook tot bijzondere mensen zullen uitgroeien. Daarom verdienen ze bij hun intrede in de wereld meer dan een voorgedrukt kaartje met voorgebakken tekst "Heden is ons geboren ...".
Eigenlijk weet je ook al wel hoe dat kaartje er ongeveer uit moet gaan zien, maar je weet niet of het zo wel ergens gemaakt kan worden. Ik kan je gerust stellen: tien tegen één dat ik jou kan helpen.
Op de plaatjes (en platen) in dit huis van kaarten kun je klikken om naar de volgende bladzijde te gaan.
Dat kan 'n grotere prent zijn met wat uitleg over opdracht en/of produktie, of iets heel anders, probeer maar.

Bekijk op deze webstek de voorbeelden van dingen die ik al ontworpen, getekend en/of gedrukt heb, dan kun je ook meteen zien, op hoeveel verschillende manieren je kaartjes kunt (laten) maken - en daar zit jouw eigen soort kaart misschien nog niet eens bij (bij een aantal getoonde kaarten zijn overigens de namen, adressen en data veranderd).

Natuurlijk bestaat er veel meer dan alleen geboortekaartjes, er zijn verjaardagen, met sukses afgesloten opleidingen, (redenen voor) andersoortige felicitaties, huwelijken die aangekondigd worden, geplande verhuizingen (let op, misschien krijg je wel extra hulp), visitekaartjes, uitnodigingen voor voorstellingen, en (uiteindelijk) overlijden we ook allemaal. Sommige gebeurtenissen komen met een maaltijd; daar worden mogelijk menukaarten bij gebruikt. Voor de belangstelling die je ergens bij ondervond (of een ontvangen kado) kun je gemakkelijk met een persoonlijk kaartje bedanken.
En dan heb je die donkere jaarwisselingen nog met kaarten om voor wat warmte te zorgen, en met vuurwerk als luidruchtige verlichting (hoewel je daar via mij niet kunt aankomen, al hoop ik dat dat laatste een tamelijk overbodige toevoeging is).
Maar waarom al die te verzenden berichten niet meteen in speciale enveloppen gedaan...
Aarzel vooral niet om kontakt met me op te nemen.

Hier nog een zestal tamelijk willekeurige voorbeelden:En als je niet van klikken houdt, klik dan nog één keer, hierop (het duurt misschien even voor de film écht begint, maar dan heb je ook wat - sorry voor het cliché, maar 'gegarandeerd kassukses' vind ik eigenlijk nog een graadje erger - het is natuurlijk wel zo'n vijftien minuten lang een stómme film, omdat ik niet voor jou in wilde vullen naar welke muziek je moest luisteren).

Mocht het je allemaal wat te snel gaan (er is vrij stakkato gemonteerd), dan kijk je toch nóg een keer, of je volgt wél de klikker-de-klik-tour via het uithang-menu rechts bovenin, of de verders (bijna) onderaan in het midden. Meer smaken hebben we op dit moment niet (maar een versie in sjokola-nootjes-rozijnen staat wel op het programma).

Voor de dvd met variabele snelheid en met veel extra's (zoals trailers en teasers, weggelaten scènes, een zéér uitgebreide making of en andere beelden van behind the scenes, helder gesproken achtergrond-kommentaar (voorlopig slechts in zeven talen) en interviews met de regisseur en de belangrijkste hoofdrollen) zou ik (als ik jou was) zeker niet kiezen, want die moet in verband met allerlei breinloze heffingen veel-te-veel kosten.