25 juni 2007, 02:30

de aanleiding: op het blog van Dwarslezer las ik het artikel: The Beach Boys voor atheïsten - daaruit plukte ik het volgende:
Gisteren hoorde ik het prachtige nummer «God Only Knows» van de Beach Boys, en net als altijd vond ik het vreselijk jammer dat die god er weer bij gehaald moest worden. Toen bedacht ik een oplossing, die zowel atheïsten als de Bond tegen het Vloeken gelukkig moet maken. Metrisch kan namelijk probleemloos de titel (en uiteraard de tekst van het nummer) gewijzigd worden in «Nobody Knows». De betekenis blijft hetzelfde (de "ik" houdt vreselijk van "haar"; of misschien wel "hem"?) en ik hoef niet elke keer "god" te gebruiken als ik meezing. Welke groep waagt zich hieraan? Goed kunnen zingen is wel een pré.
... en daarop moest ik wel reageren - zo is het allemaal begonnen ...

onverwacht leeseffekt

Hé, ik ben dan wel in m'n eentje en je vroeg om een groep (laatst was ik een groupie, telt dat ook?), maar mijn badkamerwanden hebben net staan meedansen - heb je het gehoord, daar waar jij woont?

Hier is het bij veel mensen binnengekomen, eentje had zelfs de politie al gebeld, om me te beschermen tegen aanstormende meutes fans - en ik wist niet eens dat ik er daar zoveel van had.

De agente die als eerste binnenkwam en niet eens de tijd nam om te wachten tot ik een handdoek omgeslagen had en zelf de deur opengedaan, wierp zich aan mijn voeten (naderhand zei ze dat het aan de verhoogde drempel lag, maar ze bloosde me iets te nadrukkelijk).

Toen ik haar omhooghielp, lap, daar lag die handdoek weer, deed ze snel de deur dicht voor haar oudere, mannelijke, kollega binnen kon komen, en daar was ik heel blij om, want het was er een met zo'n snor van the village people en daar heb ik niks mee.

Ondertussen trok ze haar jack uit en liet het mij aantrekken (we hadden dezelfde maat, maar zij had net iets meer) en toen zei ze: "stop maar even met zingen, zo midden in de nacht, want je hebt hier niet echt een geluidsstudio".

Daar werd ik helemaal vrolijk van, een agente die mijn stem op waarde kon schatten, dus ik bood haar meteen een borreltje aan, o nee, bedacht ik, dat mag ze nou niet hebben, in diensttijd en zo.

Maar ze was niks te flauw, zette haar pet af, legde haar penning op tafel en zei: "laat de fles maar staan, mijn dienst zit er net op".

(Ik wil niet veel zeggen, daarom zet ik het tussen haakjes, maar volgens mij heb ik net m'n nieuwe vriendin ontmoet - zou ze meteen blijven slapen?)
Dåvina mithû Sprute


Dwarslezer / Entrelector schreef ... (25 juni 2007, 09:05):


Tja, wel leuk voor jou natuurlijk, maar ik bedoelde toch een beetje iets anders...