28 juni 2007, 02:46

klittenband of wat anders

Als we al vrijend in slaap gevallen zijn en bij het wakker worden uit elkaars armen rollen, maken we daaronder zo'n beetje hetzelfde geluid als de sluiting van m'n gympen - alleen veel zachter.

We hadden erover gedacht om onze muziekgroep "klittenband" te noemen, maar een of andere firma velcro had daar een deftig bezwaar tegen: "maakt inbreuk op het merkenrecht", terwijl dat natuurlijk nergens op slaat, want velcro is (misschien wel) een merk, maar klittenband is een gewoon woord.

Zelfs als we ons "de fluweelhaakjes" zouden noemen (velcro komt van velours - da's frans voor fluweel en crochet - frans voor haakje) zou die firma geen poot hebben om op te staan - in plaats daarvan hadden ze ons beter in kunnen huren om reklame voor ze te maken (een stel mooie meiden die je produkt helemaal te gek vinden, ipv van die rooie minikini's die over een motorkap gedrapeerd worden).

Corrie zegt dat het vast is, omdat ze daar niks met holebi's te maken willen hebben en dat ze bang zijn dat hun produkt een seksuele bijbetekenis krijgt - waar maken ze zich druk over, ik vind dat geluid hartstikke sensueel, heb ik altijd al gevonden, zeg maar, ruim voor de praktijk.

Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat we ons "de fluweelhaakjes" gaan noemen, hoor - dat klinkt veel te middeleeuws.

Dåvina mithû Sprute