03 juli 2007, 17:21

bijna over een lijntje gestruikeld

Corrie16 is een paar jaar ouder dan ik, ongeveer tien, dus dat maakt haar een rijpere en wijzere vrouw - niet vanwege de leeftijd natuurlijk, maar omdat ze al meer heeft ondervonden, ervaringen en situaties en die dingen.

Dat heeft voordelen, want zij reageert niet zo schrikachtig op onverwachte dingen als ik - dat zou trouwens heel onhandig zijn in haar normale werk als politie-agente en zo.

Maar het heeft ook nadelen, want zij kan zich af en toe niet voorstellen, waarom ik zo verrukt kan reageren op uiteenspattende druppels op het raam - gewoon een simpel voorbeeldje, want zo heel erg hou ik helemaal niet van regen, geef mij de zon maar.

Daar wilde ik het eigenlijk allemaal niet over hebben - we zijn de studio in geweest, hartstikke spannend - na alle wilde verhalen over hoe het er met muzikanten en muziek en zo aan toe gaat, zou ik het dan eindelijk zelf meemaken.

Terwijl ik mijn elektrische viool van de bagagedrager plukte, liep Corrie16 al naar binnen, naar de bovenverdieping, om te kijken of er voor haar een drumstel klaarstond en om wat zakelijke dingen te regelen waar ik me maar niet druk om moest maken - ze had een "werkgerelateerde relatie met dat bedrijf", zo noemde ze dat zelf.

Toen ik binnenkwam, stopte ze net haar portemonnee weg - dat vond ik vreemd, want voor we naar de studio fietsten, had ze me nog verteld dat het niks zou kosten - zachtjes vroeg ik haar hoe het zat - "ach hartje, ik moest even kijken of ik wel genoeg bij me had om straks het restaurant af te kunnen rekenen" - wat leuk, gingen we straks nog luuks eten ook.

De dag kon niet meer stuk, wat mij betreft, het was een leuke plek, die studio, alleen maar vrouwen - achter de knoppen, een toetseniste, eentje met een basgitaar - naast haar stonden nog een paar fenders en er kon ge-wawa-d worden.

Voor mij konden we van start gaan, maar Corrie16 moest nog even naar het kleinste kamertje - dat moest ze die dag wel vaak, viel me op, en naderhand had ze steeds meer jeuk aan haar neus.
Naderhand, toen ik ook een keer moest, begreep ik waarom dat was: het toilet was niet echt schoon, erg stoffig en er lag een stuk spiegel met meelrestjes of hoofdpijnpoeder of zo op de rand van de wasbak - terwijl de rest van de studio kraakhelder was.

Maar het spelen, dat ging als een speer, de twee andere vrouwen - Moon op keyboard, Selva op de bass - pikten snel de bewegingen van mijn muziek op en aan het eind van de middag hadden we met z'n viertjes toch zeker zes van mijn nummers opgenomen die een gouden cd waard waren, te gek. Misschien moesten we met ons vieren maar een band worden, heb ik verschillende keren gedacht - zo soepel ging dat samen muziek maken.

Bij het afscheid zoende Corrie16 alle vrouwen keihard vol op de mond, en veel langer dan ik echt leuk vond - van ellende keek ik niet goed uit mijn doppen, bijna was ik over het loshangende trappekoord naar beneden gedonderd en dat zou mijn viool niet overleefd hebben - maar Corrie16 en ik gingen wat later met ons tweetjes wel heerlijk uit eten, lekker samen alleen, en de buikjes rond.

Groetjexx
Dåvina mithû Sprute


Burning Blush schreef ... (04 juli 2007, 23:35):


Hi Davida,
In "onverwacht leeseffekt" schreef je, dat je een groupie was, dan weet je IMHO toch wat er zich achter de schermen afspeelt?
bibi,