13 juli 2007, 19:49

tegen een omslag aanzitten

Wat me afgelopen week is overkomen is iets wat ik nooit verwacht had mee te zullen maken, stuudje als ik ben - de dekaan gaf me een jaar studieverlof, weet je nog, maar voordat dat zou ingaan had ik nog één tentamen te doen - gans vergeten.

Zo vreselijk druk bezig geweest met het ontwerp van de cd-hoes - nog stevig over in de clinch gelegen met Corrie16 trouwens, die wilde mij erop hebben, halfnaakt of in leer en latex en daar gaat mijn muziek helemaal niet over - nee, zei zij, maar het verkoopt als tieten.

En als ik zelf niet wilde, moest ik maar wat speciale foto's van haar maken - ook al zou dat niet zo handig zijn in haar huidige werkkring, maar daar wilde ze toch al mee stoppen, en dat zou kunnen omdat ik ons binnenkort wereldberoemd en rijk zou maken, dus ik hoefde het maar te zeggen.

Normaal praat Corrie16 niet zoveel aan een stuk door, ze is meer van het type 'aktie-aktie-praten kan altijd nog' - dat schijnt zelfs officieel zo te heten: laatst was een andere agente bij ons op bezoek, die vroeg haar naar een demonstratie van fietsers waar Corrie16 begin mei bij was geweest en toen zei ze: "ach, simpel, AAP" en toen pakten ze allebei grinnikend nog een biertje uit mijn koelkast - terwijl die andere agente eigenlijk aan het werk was.

Toen ik haar (over dat veelpraten en die sexfoto's) vroeg of ze misschien binnenkort ongesteld moest worden - hoewel dat volgens mij nog zeker twee weken zou duren - werd ze hartstikke kwaad en schreeuwde ze dat ik een trut was en waar ik me mee bemoeide - terwijl ik gewoon belangstellend was.

Maar daar wilde ik het niet over hebben, iedereen heeft weleens zo'n dag dat je haar niet lekker zit - binnenkort komt mijn eerste cd uit, die gaat "al onze werelden" heten en er staan maar liefst vijftien nummers op (allemaal van mezelf), zes doe ik ook helemaal alleen (stem en viool of gitaar), de andere negen met een of meer van de meiden (Corrie16 slagwerk, Moon toetsen & achtergrondkoortje en Selva basgitaar & achtergrondkoortje) en onze naam als groep wordt toch "klittenband", en Velcro is helemaal om, die betaalt alle produktiekosten, als ik/wij maar zelf voor de vormgeving van de cd en de inhoud van het cd-boekje zouden zorgen.

En dan zie je maar weer hoe handig die klup van jan-piet is (kwa schrijvers alleen al), daar zit namelijk ook een echte vormgever bij, die toevallig nog een paar hoesontwerpen had liggen die een andere band niet had gebruikt en die perfekt zouden passen - maar nou kan ik niet echt zo goed kiezen uit die twee, dus heb ik ze in het klein hieronder gezet, mogen jullie meehelpen met kiezen - ik heb wel een voorkeur voor eentje, maar weet niet zo goed waarom.

 
blauw ontwerp cd-hoesgroen ontwerp cd-hoes
laat je me even weten of je het linker ontwerp ('blauw') mooier vindt dan het rechter ('groen') - of andersom natuurlijk en waarom dat is - omdat ik er zelf niet zo uitkom en de meiden hierbij ook al geen grote hulp zijn.


Groetjexx en bedanxt,
Dåvina mithû Sprute

 
 
totalen cd-hoes-kieshulp via e-mail:  groen: 17,5  -  blauw: 7  (tel hieronder maar na, hond=half).


Corrie16 schreef ... (14 juli 2007, 11:35):

 
Jeetje, doe mij dan die blauwe maar. Als je maar wel die lelijke kerktoren eruit sloopt. Ik vind aan ouwe steenhopen niks aan. Heb ik nou iets gewonnen? Dag liefje, ik zal nooit meer trut tegen je zeggen, ik meen het echt. Maar ik vind toch echt, dat echte naaktuurfoto's beter zijn.

Ben ik zelf dan al niet prijs genoeg om te hebben gewonnen? Bloot is voor thuis of de sauna, niet op een openbare hoes, alsof ikzelf te koop ben, in plaats van mijn songs.


Jos de Schepper schreef ... (15 juli 2007, 10:13):

 
Hallo Dåvina,
Je lijkt me een aardig meisje. Misschien moet je aan je 'vriendin' Corrie maar eens vragen waarom ze nou écht die cijfers achter haar naam heeft. Als ze het niet wil zeggen, we zijn hier met ons zestienen die het je wél willen vertellen, dat is namelijk wat eerlijker, stuur maar een mailtje dan.
Jos, van de Balinezen
Over je CD-hoes: de overgrote meerderheid van ons zestiental stemt voor de groene, omdat die meer laat zien dat we de wereld groen moeten houden, de andere drie zien liever de blauwe, maar dat is alleen omdat ze eigenlijk waterpolitie hadden willen zijn, lekker over de grachten stuiven.


Dwarslezer schreef ... (15 juli 2007, 13:11):


Doe mij die groene maar. Ik houd al so-wie-so niet van foto's met perspectieven van zielloze glas/aluminium-wangedrochten, maar wanneer een daarvan dan ook nog een gesepiaïficeerde historoïde indruk probeert te wekken is voor mij de keus snel gemaakt...

Ik hoop dat ik nu wel een present-exemplaar krijg van je CD?

Dwarslezer

Meneer Dwarslezer,
Het klinkt misschien stom, maar daar ga ik zelf niet over, over present-exemplaren, dat regelt iemand bij V. nu - maar ik zal voorstellen u op de lijst te zetten.
Bedankt voor de stem op groen, die had ook altijd mijn voorkeur, maar Corrie maakte me heel erg aan het twijfelen - onterecht dus, zoals het er nu uitziet - het wordt gewoon de groene - punt-uit.


Theo Uytenbongert schreef ... (15 juli 2007, 14:25):

 
Ha Dava,
De groene natuurlijk, want die is warm en licht en vrolijk, net zoals jij. Wil je misschien in een volgend stukje dagboek eens uitleggen hoe het komt dat die van Velcro ineens zo omgeslagen zijn, want daar ben ik wel nieuwsgierig naar.
Dag lieverd, je ome Theo (liefs van tante Tilly, en die is ook voor groen).

Ha familie,
Wat leuk dat jullie me hier gevonden hebben. Precies, die groene is gewoon blijer.
Hieronder zal ik straks wat over Velcro schrijven en binnenkort kom ik weer een keertje langs - is dat alweer meer dan een jaar geleden dat ik bij jullie was?


buurman met vuilnisbakkenhond schreef ... (15 juli 2007, 20:25):

 
ik zie net (hierboven bij dwarslezer) dat je besloten had om voor "groen" te gaan, dus mijn stem doet er niet zoveel meer toe, maar voor mij is die "blauwe" ook helemaal NIET interessant, brrr, sombergekleurde kouwe kak.
namens mij kun je dus nog een stem bij "groen" zetten.
doei buuv


buurman met vuilnisbakkenhond schreef ... (17 juli 2007, 16:38):

 
wat ik nog vergat te zeggen, als ik iets moet kiezen en ik weet het even niet, dan kijk ik even naar hond, en die is bang voor water dat er als water uitziet, dus die keek maar met een half-afgewende kop naar de blauwe hoes, maar bij de groene begon-ie te kwispelen en kwijlen.
voor hem mag je dus ook een stem bij "groen" zetten, als je vindt dat hond stemrecht heeft.
hé buuv, is die stampende vriendin van je vertrokken, ik hoor niks meer boven, wel lekker rustig.

Dag Buurman,
Leuk dat je Hond laat meestemmen, hij krijgt een halve stem, vind je dat erg? "Stamperd" is voorgoed vertrokken, is prima, maar ik moet nog wel wennen.


Sylvain Lahmers schreef ... (19 juli 2007, 19.17):

 
Daar snap ik nou geen zak van, dat iedereen dat grasveld met kiezelstenen mooier vindt dan die grachtoverkapping en die prachtige herenhuizen op een rijtje. Blauw, Blauw, Blauw, van mij en mijn huisgenoten Johan Kaal en Regine van't Potje drie stemmen voor de Blauwe hoes. We zullen de cd niet kopen, mocht er toch nen groenen omslag bijkomen.

Jammer Sylvain,
Misschien dat mijn tweede cd wel een blauwere hoes gaat krijgen, daar komen ook wat meer waterliedjes op te staan, zoals "afscheid van de walvis" en "in tranen nemen we een bad" - maar "al onze werelden" wordt voorzien van de 'groene' hoes, waarbij de oude wereld als een nieuwere gespiegeld wordt.
Toch bedankt voor je stem(men),
Dåvina