1

 ...

op ons eerste plaatje zien we fototoestel en band-opname-apparaat op het strand van bladboomland staan.   bladboomland is het land waar zij geboren waren.   dat land heette bladboomland, omdat de bomen geen takken hebben, maar alleen bladeren.

zie ze daar staan, hand in hand.
die ene met die ronde deurknop voor het hoofd, dát is band-opname-apparaat, het is een meisje.   band-opname-apparaat was haar hele naam, maar alle andere mensen in hun land zeiden beppa tegen haar.   die ronde deurknop is eigenlijk geen deurknop.   het is een mikrofoon.   (want bij een band-opname-apparaat hoort toch een mikrofoon.
er zijn heel wat mensen die band-recorder zeggen, maar dat is fout, want in het nederlands heet zo'n ding band-opname-apparaat.) jullie weten natuurlijk wel, dat een mikrofoon dat 'ding' is, waar je in moet praten of zingen, en dan komt het op de band of op de plaat.

nu jullie beppa kennen, weten jullie ook wie van de twee fototoestel heet; natuurlijk, die andere.   de mensen noemden fototoestel geen fototoestel, maar fot.
beppa en fot.   zo heetten ze.
beppa was de vrouw, fot was de man.
ze waren getrouwd, zoals jullie vader en moeder, maar ze hadden nog geen kindjes.   ze werkten voor een krant, de 'alle-mensen-als-groep'-krant (A-M-A-G-krant).

voor die krant moesten beppa en fot nu naar het land van de bieken, helemaal aan de andere kant van de grote zee.   ze hadden geen boot, maar die hadden ze ook niet nodig, want de baas van de krant had gezegd: "dappere helden, hier heb je een pantoffel, daar kun je mee varen en je kunt er mee rijden; veel geluk in het land van de bieken".
dapper zijn mensen die niet bang zijn als ze vreemde dingen tegenkomen (soms zijn ze wel bang, maar dan doen ze toch de goede dingen, gewoon alsof ze niet bang zijn).
helden zijn dappere mensen die tegen slechte dingen vechten, zoals dieven en rovers en moordenaars.

maar dat wisten jullie allemaal allang.