"Het beste kun je eerst naar Kattileno gaan, vandaaruit stuur je dan iemand naar Goof, om hem te waarschuwen, want hij kent die randfiguren toch ook ... en misschien kun je iemand anders de kant van Bont en Kadee uit laten gaan". Aan het woord was Ellen die samen met haar dochter en twee vriendjes rond de tafel zat, terwijl Harjok Lochten brood smeerde en belegde.

"Ah, je hebt die foto's bij je? Als je in Kattileno geweest bent, lijkt mij het gerichtste: Antegor. Dan ga je naar Gremp, o ja, en de zes boerderijen onder de rook van Didar niet vergeten. Daarna kun je langs de tien boeren in middag naar Lágorik rijden. Nou, ik neem aan dat die twee heerschappen niet zó stom zijn dat ze naar Altikone gaan, dus dat hoeven jullie eigenlijk ook niet te doen ... Ga er trouwens maar wel naar toe: moet je vragen naar Rucha Memardik, de zoon van Gret, en zeggen dat hij in de gaten moet houden of er gif in het water zit".

Lochten is uitgesmeerd: "asjeblief, eet ze, straks. Heb je bandenplak en zo bij je? Mooi, mooi. Als jullie meer weten over die rotmakers, stuur je dan iemand hierheen? Vast bedankt. Sterkte".