drukker metzonder inkt

het ontwikkelen van materialen is niet iets van één moment - nét bestond het nog niet, nú kent en gebruikt iedereen het ineens - er gingen tijden voorbij tussen de eerste schetsen van iets nieuws en de konkrete uitwerking ervan.
        de aanklikbare termen hieronder tonen daar (struikelend over de pagina's) wat van: rond de eerste verschijning (en huisves­ting) van de taaldruknomade werden wat kiekjes getrokken van vóór en áchter - die 'test' werd herhaald voor 250 getuigen terwijl een erg dwarse tekst werd voorgelezen - daarna bouwde ik een eerste werkplaats op wielen, te verplaatsen middels een fietskar of bakfiets - het werd een bakfiets dus, maar het duurde lang voor die in het wild betrapt werd (en veilig gestald) - zei daar iemand ijskokar? - rolopsteker?

        afijn, soms heb je een nacht­merrie nodig om lichtgewichtiger te denken, met een tafelbaar resultaat - mogelijk kan ik even met de opvouwbare langskomen om je een indruk te geven, of, als je véél tijd hebt, met een houteren rug.

        deze reeks gaat verder als hij voortgaat - in volgende hoofdstukken zou het achterwiel van de bakfiets een zelfstandige fiets worden en de bak zelf een bankje krijgen (voor gezellige ritjes), het was zelfs de bedoeling om vleugels aan de bak te laten groeien (helaas, het kwam er allemaal niet van, de bakfiets verhuisde ver weg van mij en ik mocht niet mee) ... maar je mag wél even stiekem meelezen in/uit de dichtbundel "tilboëzie vur krèùke en aander meense".