rollers in kokers op plank, daaronder van wasmiddelfles tot rollerhuls

Via warenhuis, bouwmarkt of behang- en verfwinkel zijn allerlei harde (massieve) en zachte (schuim-)rollers, rollertjes en de houders ervoor voor weinig geld op de kop te tikken. Als je stencilinkt gebruikt, hoef je ze niet elke keer schoon te maken, maar berg ze dan wel zó op, dat de kleuren elkaar niet vervuilen.

Op het plaatje hiernaast zie je hoe je daarvoor een lege wasmid­del­fles kunt gebruiken: Bovenkant eraf, inkeping erin (die in een ronde uitsparing eindigt voor het handvat van de roller) - zo blijft de inkt ook redelijk stofvrij. Natuurlijk kunnen de rollen ook wor­den opgehangen in plaats van op een plank geschoven; in het handvat is daarvoor meestal een gat aangebracht.

Kleine schuimrollertjes passen (zonder houder) goed in de koker­tjes waar negatieffilm in verpakt zit (meestal gratis op te halen bij fotozaken die zelf nog ontwikkelen, maar hou er rekening mee dat je niet de enige bent met belangstelling voor die dingen, bovendien worden er de laatste jaren aanmerkelijk minder analoge foto's dan digitale gemaakt, en dus wordt er nauwelijks meer negatief­film gebruikt, komen er weinig van die kokertjes meer vrij) - smalle harde rollers kunnen meestal gemakkelijk opgeborgen worden in (een halve) toiletrol (zonder toiletpapier natuurlijk om de boel kompakt te houden).