het visitekaartje van dwarslezer
Het was de bedoeling dat DWARSLEZER achter de microfoon zou staan, maar daags voor het catwalk-optreden bleek, dat dat niet door kon gaan.
Hier volgt (per e-mail ons toegestuurd) wat hij had willen zeggen (dat was dan ook het materiaal, waarvan Rens Merkelbach het door hem gedeklameerde symposium-verhaal bakte):

Dames en heren,

Ik heb een web-log. Soms krijg ik weleens commentaar dat het een van de weinige blogs is die taalkundig verantwoord in elkaar zitten, hoewel de zinnen erg ingewikkeld zijn en de spelling die ik hanteer uit 1960 stamt of van nog eerder is.

Dat taalkundig juiste is dankzij thony van de proefpers die me genadeloos corrigeert, zowel de Nederlandse versie als de Spaanse variant. Mogelijk dat er in de stukken van de laatste dagen nog fouten zitten, misschien zelfs wel afgrijselijke miskleunen, maar hij was erg druk bezig voor deze manifestatie, dus dat zij hem vergeven.

Mijn blog heeft hij niet hoeven ontwerpen, maar als ik een andere website nodig heb, weet ik wel door wie ik hem laat bouwen. Ik kan alle starters die nog geen site hebben, of die toe zijn aan een andere, dan ook aanraden om met thony, de proefpers, in zee te gaan.reklamebord

Naast het bouwen van websites en het zorgvuldig behandelen van teksten, ontwerpt en produceert hij erg origineel gelegenheidsdrukwerk, en hij is Nederlands (waarschijnlijk zelfs 's werelds) enige taaldruknomade.

Zie daar, thony, de proefpers.
Zijn eigen lopende reclamebord.Heb ik nog tijd?
Dan samenvattend, in één zin:

Naast ontwerp en bouw van websites, grafische vormgeving en tekstbehandeling houdt de proefpers, thony, zich bezig met de handmatige productie van gelegenheids­drukwerk in "als elke kaart een origineel mag zijn", en daarnaast bevordert hij taalontwikkeling en spreek- en schrijfvertrouwen bij anderen, als de "taaldruk­nomade", in de verpakking die hier wat wonderlijks staat te doen: blanco papier voorzien van inkt.invisibletextandallinvisibletextandallinvisibletextandallinvisibletextandallinvisibletextandall